Eindhoven is shaping tomorrow’s urban narratives

from Eindhoven is shaping tomorrow’s urban narratives
by Diana Macovei

Eindhoven is shaping tomorrow’s urban narratives – check these two new IoT-related events

Creative Ring Sum-It! – during Dutch Design Week, in Eindhoven. Sum-It! takes you beyond inspiration-by-example and provides you with actionable tools, ready to be implemented in your daily practice. A must-attend for smart-city stakeholders & policy makers, digital innovators, community- and ecosystem builders, public libraries, grassroots initiatives. The main event takes place on Tuesday 23 October, with a prelude on Monday 22 October and a business tour on Wednesday 24 October.

Among the topics in focus we mention: Smart City StarterK!t, Ecosystem intelligence and mapping, Citizen-driven urban innovation, future emerging technology in today’s society & more.

Sum-It! is a collaboration between Creative Ring, Stichting Cultuur Eindhoven and other relevant partners.

Program: https://creativeringsumit.eu/program/

Gigabit Society Event – 20 september 2018, De Oude Rechtbank, Eindhoven. Hoe ziet de stad eruit als die straks volledig is uitgerust met Internet of Things technologie? Als straks iedereen in de stad een onuitputtelijke internet verbinding heeft? Wat is de impact op de stad, als alles en iedereen straks kunnen communiceren met een snelheid van 1 Gigabit per seconde? En wat betekent dat voor onze samenleving?

Deelname aan het Gigabit Society Event zorgt ervoor dat je beter zicht krijgt op hoe beter beleid gemaakt kan worden voor de digitale transformatie van een stad.

In de ochtend wordt vooral ingegaan op beleidsmatige zaken, achtergronden bij keuzes, privacy, Open Data Principles en IoT charter. s’Middags gaat het vooral over de keuze voor systeemarchitectuur, implementatie van de Starterskit, juridische vraagstukken en techniek.

Programma: https://gigabitsocietyevent.nl/programma/

The post Eindhoven is shaping tomorrow’s urban narratives appeared first on Internet of Things Event.

Original article: Eindhoven is shaping tomorrow’s urban narratives
Author: